Video

Vriendengroep gaat Down Under voor avonturenrace XPD Challenge

14 april 2015 om 19:46
nl
Zevenhonderd kilometer lopen, mountainbiken en kajakken. Dat is wat een Brabantse vriendengroep deze zomer gaat doen in Australië. Ze nemen met z'n vijven als enige Nederlandse team deel aan de XPD Challenge. Een wedstrijd waarbij je onder extreme hitte, slaapgebrek en een ruig landschap een zware tocht moet afleggen. "We waren als groep op zoek naar de uitdaging van ons leven", vertelt teamleider Paul van der Veer.
Geschreven door

Een jaar geleden vonden ze de Australische XPD Challenge op internet. "We waren op zoek naar een sportieve uitdaging en deze avonturenrace sloot daar helemaal bij aan", aldus Van der Veer. "En we leven natuurlijk maar één keer", vult Rens Rijnbeek aan. "We werken naar een absoluut hoogtepunt!"
Sparen en sponsoren"We zijn toen meteen gaan kijken of we wel voldoende trainingsuren konden maken", vertelt Stijn Rijnbeek. "Ook financieel moesten we het allemaal rond kunnen krijgen. Daarom zijn we gaan sparen en op zoek gegaan naar sponsoren."
De groep is samengesteld uit de broers Stijn en Rens van Rijnbeek. Paul van der Veer, een vriend van de twee sloot met nog twee anderen aan. Rens: "We zijn eigenlijk allemaal wel sportief. We voetballen, hockeyen, lopen marathons en fietsen."
Ruzies voorkomenOndanks dat het een zware tocht is, doen de vrienden er alles aan om ruzies te voorkomen. Stijn: "Het belangrijkste is dat we als vrienden terugkomen. Natuurlijk zijn er soms irritaties door weinig slaap en vermoeide spieren, maar dat proberen we altijd snel op te lossen in evaluaties."
Eind juli vertrekken de vrienden naar Australië. Ter plekke zullen ze nog enkele testjes doen om deel te mogen nemen. Op 5 augustus start de wedstrijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.