Laatste dringende oproep aan gemeentebestuur Eindhoven: 'Geef toestemming voor grote schermen'

14 april 2015 om 20:01
nl
Vijf partijen in de Eindhovense gemeenteraad hebben nog een keer spoedvragen gesteld over het naderende kampioenschap van PSV komend weekend. "Wij doen dringend een beroep op u om in een ultieme poging het mogelijk te maken dat er zaterdag toestemming komt voor de grote schermen."
Geschreven door

Vrijdag stelden VVD, PvdA en LPF ook al vragen over de kwestie. Het hielp niet. Het gemeentebestuur bleef bij het besluit om geen schermen te plaatsen op de Markt.
Een nieuwe poging om het college van B&W alsnog op andere gedachten te brengen, wordt ook gesteund door D66, het CDA en GroenLinks. De partijen denken dat het toch wel extra druk gaat worden in de stad. Ook vanwege het lekkere weer.
Het CDA wijst op het dansfeest 'Down Under', dat zaterdagavond om elf uur eindigt. De partij vermoedt dat er veel mensen na het feest de stad in wil trekken om het kampioenschap van PSV te vieren.
Groot feestweekendDe extra politie-inzet die nodig zou zijn bij het plaatsen van schermen, valt volgens de vijf partijen wel mee. "Een ultieme poging om met spoed met de ondernemers en de politie in de regio in gesprek te gaan waarbij u het uitgangspunt hanteert dat we er met z'n allen een fantastisch groot feestweekend van gaan maken", zo sluiten de partijen de raadsvragen af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.