'Avonturen in het kookjesbos' leert kinderen weer meer groenten te eten en samen met ouders te koken

14 april 2015 om 20:08
nl
Kinderen met sprookjes weer meer groenten leren eten. Dat wil company 'Kees'. Een groep van acht studenten International Lifestyle Studies aan Fontys Hogescholen in Tilburg. Ze schreven het boek ‘De avonturen in het Kookjesbos’. Het boek verschijnt binnenkort.
Geschreven door

Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel te weinig groenten eten. De meeste kinderen zijn bekend met allerlei sprookjes, maar niet met de verschillende groenten.
Argwanend tegenover groentenKinderen staan argwanend tegenover groenten en weigeren vaak die te eten, terwijl ze vaak juist hele belangrijke voedingsstoffen bevatten. Company ‘Kees’ kwam met de oplossing: een sprookjeskookboek voor kinderen.
‘De avonturen in het Kookjesbos’ is zowel  een speels als educatief kinderkookboek om ouders en kind samen aan het koken te brengen. Een moment waarop ouder en kind normaal gescheiden zijn gaan ze nu samen op een educatieve en speelse manier aan de slag met eten.
'Hans en Frietje'Het boek bestaat uit twaalf sprookjes, die ieder in een nieuwe jasje zijn gestoken. En ze hebben namen als: 'Hans en Frietje', 'Sneeuwwitlofje', 'Preinokkio' en 'De Gelaarsde Courgette'. In elk sprookje staat een groente centraal. Na dit sprookje zijn er drie gerechten, die ouders samen met hun kind(eren) kunnen bereiden.
Door op een speelse manier vertrouwde verhalen te combineren met groenten worden kinderen sneller getriggerd om deze groente dan ook daadwerkelijk te eten en samen met hun ouders te bereiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.