Den Bosch betaalt 100.000 euro extra voor puthuis op De Markt - Omroep Brabant
Video

Den Bosch betaalt 100.000 euro extra voor puthuis op De Markt

14 april 2015 om 23:31
nl
De gemeente Den Bosch betaalt een ton extra om het puthuis op de Markt in Den Bosch te laten bouwen. Het gebouwtje is een replica van het puthuis dat er tot 1522 stond en kost 400.000 euro. Aanvankelijk zou de gemeente de helft betalen. Stichting 1522 moest via sponsoring de andere helft betalen, maar dat is dus niet gelukt. De gemeente vult het gat van een ton.
Geschreven door

Het voorstel van het college kwam niet zonder slag of stoot door de gemeenteraad. Met steun van de Bossche Volkspartij stemde de raad met een meerderheid voor. De discussie in de raadszaal tekent de discussie in de stad, het puthuisje splijt de stad in tweeën.
'Put hoort in de Efteling'Voorstanders vinden het goed dat er een stukje verleden wordt herbouwd, tegenstanders vinden het kitsch en pleiten er onder meer voor het geld te gebruiken om bestaande monumenten in stand te houden. Voor- en tegenstanders hebben via social media actie gevoerd voor hun standpunt.
Het college wil dat het puthuis voor 2016 klaar is. Dat is het jaar waarin de stad de 500ste sterfdag van de schilder Jeroen Bosch herdenkt. De gemeenteraad stemde in met het raadsvoorstel om het tekort op te vullen, maar ook met een motie om stichting 1522 aan een inspanningsverplichting' te houden om ook na de bouw geld in te zamelen.      

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.