‘Weggegooid geld!', terugkeer puthuis hoeft niet van marktkooplui in Den Bosch

15 april 2015 om 11:17
nl
Ondernemers op de Markt in Den Bosch staan afwijzend tegenover de terugkeer van het historische puthuis. De gemeenteraad besloot dinsdagavond een ton extra er bij te lappen om een replica van het puthuis te laten bouwen, dat tot 1522 op de Markt stond.
Geschreven door

"Helemaal niks", vindt een marktkoopman het. "Er is geen draagvlak voor, anders zou er genoeg geld bij het Bossche bedrijfsleven zijn ingezameld."
'Hobby van burgemeester Rombouts'De bouw van het te herrijzen puthuis kost 400.000 euro. De gemeente Den Bosch zou daarvan de helft voor haar rekening nemen. Stichting 1522 zou via sponsoring de andere helft betalen, maar dat is niet gelukt. Het college besloot met steun van de gemeenteraad het gat van een ton aan te vullen, zodat het puthuis er toch komt..
Veel handelaren op de Markt vinden het kwalijk dat dat alleen maar is om goede sier te maken in het Jeroen Boschjaar."Gewoon een hobby van Ton Rombouts, waar gemeenschapsgeld voor wordt gebruikt."
Het college wil inderdaad dat het puthuis vóór 2016 klaar is. Dat is het jaar waarin de 500ste sterfdag van de schilder Jeroen Bosch herdacht wordt.
InkomstendervingEn voor wie is zo'n replica van het puthuis nou helemaal?, vragen de marktkooplui zich af.
"Het belemmert het zicht op kraampjes van de markt, wat leidt tot inkomstenderving." "Het staat ook bij elk evenement op de Markt alleen maar in de weg", zegt een ander.
"Weggegooid gemeenschapsgeld", is een veelgehoorde reactie op de Markt in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.