App tegen files op A58 werkt nog niet probleemloos, 1500 nieuwe proefrijders - Omroep Brabant
Video

App tegen files op A58 werkt nog niet probleemloos, 1500 nieuwe proefrijders

15 april 2015 om 12:51
nl
De app van de provincie die spookfiles op de A58 moet terugdringen, loopt vaak wat achter op de matrixborden en dus ook op de werkelijke verkeerssituatie.
Geschreven door

Dat moet binnenkort beter worden als er meer mensen meedoen en als de apparatuur geavanceerder en gefinetuned wordt, zegt provinciebestuurder Ruud van Heugten.
Nieuwe gebruikers Op dit moment loopt er een voorlopige test met zo'n 300 gebruikers. Dat moeten er binnenkort 1500 worden. Woensdag heeft de provincie daarvoor duizenden gebruikers van de A58 tussen Eindhoven en Tilburg aangeschreven om ook mee te doen.
De meeste testgebruikers doen mee omdat ze willen bijdragen aan het terugdringen van de fileprobleem op dit stuk snelweg, waar ze regelmatig over heen rijden. Zo ook Hedwig Harks uit Best waarmee onze verslaggever mee reed.
'Nog opstartproblemen' Een aantal testgebruikers meldt dat de app vaak onrealistische snelheidsadviezen geeft en wat achter loopt op de aangegeven snelheden van de matrixborden boven de weg, zoals ook onze verslaggever constateert.
Hedwig Harks heeft daar wisselende ervaringen mee. Ze wijt het achterlopen aan de opstartfase en geeft aan dat het met de dag beter gaat.
Verder klagen gebruikers met wat bescheidenere smartphones dat de app een forse aanslag pleegt op de batterijcapaciteit.
‘Het is nog maar een test’Gedeputeerde Van Heugten geeft toe dat er nog verbeteringen nodig zijn: "Daarom is het ook een test." Met de kleine groep eerste testers is vooral de techniek uitgeprobeerd.
Met de grotere groep die straks gaat meedoen, moet duidelijker worden of deze methode inderdaad spookfiles (deels) voorkomt. Ook wordt de techniek verbeterd.
Zo komen er langs het hele traject langs de A58 kastjes, die het verkeer volgen. Daardoor kunnen de snelheidsadviezen reëler en effectiever worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.