Binnenkort vlucht met stoffelijke resten MH17 naar Eindhoven

15 april 2015 om 16:33
nl
Over enkele weken komt er weer een vlucht met stoffelijke resten naar vliegbasis Eindhoven. Dat zou de laatste vlucht kunnen zijn. Woensdag kwam er een repatriëringsmissie met dertig mensen aan in de Oekraïne. Zij gaan vooral op de zogenoemde burnsite zoeken, de plek waar het toestel met vluchtnummer MH17 neerstortte.
Geschreven door

Het hoofd van de missie, Pieter Jaap Aalbersberg, weet vrijwel zeker dat er nog stoffelijke resten liggen. Het is nu voor het eerst dat ze daar uitvoerig en in de grond kunnen zoeken. Door de enorme klap zijn er vermoedelijk ook resten in de bodem terechtgekomen.
Geen garantieEerder was zoeken niet mogelijk vanwege de onveilige situatie. Later was de grond bevroren en kon er ook geen zoektocht worden uitgevoerd. Aalbersberg hoopt dat er ook nog resten gevonden zullen worden van de twee inzittenden die nog niet zijn geïdentificeerd, maar zekerheid daarover kan hij niet geven.
WrakstukkenIn een ander gebied waar voor de winter nog de frontlinie van het Oekraïense leger lag, gaat ook nog gezocht worden. Daar liggen vermoedelijk geen stoffelijke resten meer, maar wel nog wrakstukken van het vliegtuig.
Die wrakstukken zullen worden geborgen en binnenkort ook weer naar de vliegbasis Gilze-Rijen worden getransporteerd. Op de vliegbasis Gilze-Rijen worden de wrakstukken onderzocht om vast te stellen wat er is gebeurd en wie de schuld draagt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.