Video

'Als dat ene lantaarnpaaltje het moet doen': weinig begrip maatregelen gevaarlijkste fietstunnel

15 april 2015 om 16:41 • Aangepast 25 april 2020 om 02:19
nl
De gevaarlijkste fietstunnel van Brabant, tussen Someren en Asten, werd woensdag onthuld na extra genomen veiligheidsmaatregelen. Het viaduct Heesakkerweg eindigde als tweede bij de verkiezing Gevaarlijkste Fietstunneltje van energiemaatschappij Nuon. Met het snoeien van het groen, extra lantaarnpalen en verschillende muurschilderingen zou de tunnel nu veiliger moeten zijn voor de fietsers tussen Someren en Asten.
Geschreven door

De afgelopen maanden kreeg de fietstunnel een opknapbeurt met de inzet van de gemeente Asten, kunstenares Ingrid Sonnemans, leerlingen van het nabij gelegen Varendonck College en Nuon.
De tunnel werd woensdagmiddag door scholieren van het Varendonck College en Wethouder Theo Martens van de gemeente Asten onthuld.
Of mensen zich nu veiliger voelen in de tunnel, daar zijn de meningen over verdeeld. "Als dat ene lantaarnpaaltje het moet doen. Ik had wat meer verlichting verwacht, eigenlijk." zegt een inwoner van Asten. Hij snapt wel dat een opknapbeurt nodig was om het veiliger te maken. Toch zijn er ook veel voorbijgangers die niet begrijpen waarom deze maatregelen nodig waren.
Geschilderde boomOp twee van de pilaren van het viaduct is een boom geschilderd die op de middelste pilaar met hun takken samen een hart vormen. Deze verbondenheid staat symbool voor het verbinden van de gemeente Someren en Asten door de fietstunnel.
Toch is er weinig begrip van passerende fietsers over de meerwaarde van de muurschilderingen voor de veiligheid.
'Niet alleen doorheen fietsen'"Als het alleen de schilderingen zijn dan weet ik niet wat het verschil moet maken om hier wat bloemetjes op de muur te zetten", zegt een scholier van het Varendonck College. "Ik zou hier 's avonds nog steeds niet alleen doorheen fietsen. Dat doe ik alleen samen met een paar vriendinnen."
"Ik snap niet wat de muurschilderingen aan de veiligheid kunnen doen, die zie je 's avonds toch niet", aldus een vrouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.