Gemeente Eindhoven drukt laatste hoop de kop in: geen grote schermen voor kampioenswedstrijd PSV

15 april 2015 om 19:28
nl
Er was nog een sprankje hoop, maar dat bleek tevergeefs. Een meerderheid van de raad in Eindhoven hoorde woensdagavond dat er zaterdag tijdens de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV geen grote schermen in de Eindhovense binnenstad worden geplaatst. Dat staat in een brief van burgemeester Van Gijzel.
Geschreven door

Voornamelijk vanwege de veiligheid kan en wil de gemeente Eindhoven echt geen schermen plaatsen. Het besluit werd dinsdag al genomen, maar de gemeente Eindhoven vond het nodig de beslissing toe te lichten omdat veel Eindhovenaren erg teleurgesteld waren.  
Inzet politie is al enormIn een brief van burgemeester Van Gijzel staat dat op advies van de politie het besluit is genomen om de schermen niet te plaatsen. De inzet van de politie is al groot en er is geen capaciteit om nog meer personeel in te zetten.
De burgemeester vraagt de Eindhovenaren om begrip voor de situatie. "Laten we er op zondag er een echt feest van maken. We gaan zaterdag eerst onze spelers steunen, hen daarna zondag op de platte kar de stad inhalen en dan een feest houden met de hele stad."
Volgens Burgemeester en Wethouders zouden grote schermen op zaterdag veel publiek naar de stad trekken. Dat zou op deze korte termijn niet te beveiligen zijn. Het feest verspreiden over twee dagen vraagt te veel van de hulpdiensten, aldus het college.
Petitie mag niet batenWoensdag werd aan het eind van de middag nog een petitie aangeboden van de supporters om de schermen toch voor elkaar te krijgen. De petitie werd op Facebook gestart en had woensdag aan het eind van de middag bijna 6000 likes. "Ik snap de logica niet, want ondanks het ontbreken van schermen komen mensen toch wel naar de stad. Daar is toch politiebegeleiding voor nodig", aldus horeca-ondernemer Perry Kusters.
Dinsdag liet het college van Burgemeester en Wethouders al aan de gemeenteraad weten dat er geen grote schermen zouden komen na raadsvragen. Daarop kwam er vanuit de gemeenteraad nog één laatste oproep om het voor de supporters toch mogelijk te maken de mogelijke kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen op een groot scherm te zien.
HuldigingAls PSV zaterdag de wedstrijd van sc Heerenveen wint, zal de ploeg van trainer Phillip Cocu zondag worden gehuldigd. Het Eindhovense team zal dan op het Stadhuisplein de kampioensschaal aan de supporters laten zien. Omroep Brabant zendt de huldiging live uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.