Video

G-voetballers zeggen NAC-spelers de waarheid: 'Je moet niet tegen de dug-out slaan!'

15 april 2015 om 20:20
nl
Het is een jaarlijks feestje in het NAC-stadion, de G-Dag. De voltallige NAC-selectie is aanwezig en de voetballers met een verstandelijke beperking kunnen hun lol niet op. "Ik kan best wel mee met NAC."
Geschreven door

"Gerwin", roept Joeri de Kamps met overslaande stem. Als Gerwin zich meldt, duwt de NAC-middenvelder hem meteen het veld in. "Jordy wisselen", schreeuwt hij. En dan: "Ik ben niet bang dat mijn team te veel gele kaarten pakt. We mogen geen slidings maken, vandaar."
Ballen pakkenHet is een verplicht nummertje voor de NAC-selectie, deze jaarlijkse dag voor G-teams uit de regio. Maar toch, nergens zie je verveelde voetballers hangen, iedereen heeft er plezier in. "Je merkt gewoon aan die gasten dat je ze een enorm plezier doet", legt Jelle ten Rouwelaar uit. "Ze zeggen ook alles wat ze denken. Al heeft nog niemand gezegd dat ik wat meer ballen moet pakken."
Iets verderop licht Wesley van de Terneuzense Boys een recente ergernis uit. "Robert Maaskant heeft tegen de dug-out geslagen. Dat moet je niet doen. Dat mag niet. Ik ga het hem straks wel even uitleggen."
Ajax-fanOok het NAC-spel kan de meeste G-spelers niet bekoren. "Ze moeten beter aanvallen", roept een speler. Of: "Als ze mij als keeper in het doel zetten, dan komt er geen bal meer in."
De meesten zijn voor NAC, maar er zijn ook uitzonderingen. "Ik ben voor Ajax", zegt de spits van het elftal van Mats Seuntjens doodleuk. De middenvelder, hoofdschuddend: "Was je net zo goed bezig, kom je met deze uitspraken. Twee wedstrijden wissel!"
Dubbelganger DrostEn dan begint het toernooi, de spelers vliegen er volle bak in. "Ik zie wel wat talentjes voor NAC", oordeelt Ten Rouwelaar. "En eentje lijkt wel op Henrico Drost, dus die kan zo meedoen bij NAC."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.