Vechtersbazen op veelbekeken knokfilmpje Oss melden zich bij politie: ‘School schrok zich rot'

15 april 2015 om 22:06
nl
Een aantal van de vechtersbazen dat deze week een jongen mishandelde bij het Golfbad in Oss, heeft zich woensdag gemeld bij de politie. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Dat laat een woordvoerder van Het Hooghuis weten aan Omroep Brabant. De mishandelde scholier zit daar op school.
Geschreven door

Het filmpje werd dinsdag op de website Dumpert gepubliceerd en nam vervolgens een vlucht. De video is bijna 180.000 keer bekeken. “Onze school is natuurlijk geschrokken van de beelden. Vooral op het moment dat het er heftig aan toe gaat”, laat de woordvoerder weten.
'Erg vervelend'De jongens die het slachtoffer aanvielen, zitten op het Maasland College. Zij hebben zich woensdag zelf gemeld bij de politie. De scholen hebben de ouders ingelicht en zijn nog steeds met hen in gesprek. “We willen het slachtoffer helpen waar nodig. Het is erg vervelend als zoiets gebeurt.”
Het slachtoffer probeerde zichzelf te verdedigen, maar kreeg klappen en trappen van verschillende scholieren. Iemand duwde hem zo hard dat hij met zijn hoofd tegen het stuur van een fiets knalde. Een docent van Het Hooghuis greep tijdig in en voorkwam erger. Hij wil verder geen reactie geven op wat er is gebeurd.
Geen aangifteDe vechtersbazen, die op de Facebook-pagina van Omroep Brabant met naam en toenaam genoemd worden, krijgen binnenkort straf van het Maasland College. Er is geen aangifte gedaan van mishandeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.