Wat vinden nabestaanden van slachtoffers MH17 van de hulpverlening? Tilburg University onderzoekt

16 april 2015 om 00:46
nl
Tilburg University gaat de komende tijd onderzoek doen naar de hulpverlening aan de nabestaanden van de slachtoffers van de rampvlucht MH17. Invervict, het internationale victimologie-instituut van de Tilburgse universiteit, gaat kijken naar de mentale gezondheid en ervaren knelpunten bij nabestaanden.
Geschreven door

Dat heeft Tilburg University woensdagavond bekendgemaakt.
LEES OOK: Slachtoffers rampvlucht MH17 op 17 juli opnieuw herdacht: vliegtuigramp dan één jaar geleden
Financiële medewerkingHet Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) helpt mee met het onderzoek. Het Fonds Slachtofferhulp heeft financiële medewerking toegezegd.
Voor het onderzoek worden onder meer de nabestaanden, hulpverleners en familierechercheurs uitvoerig bevraagd over hun ervaringen na de vliegtuigcrash. Hun bevindingen van het hulpverleningstraject worden genoteerd en door de universiteit nader onderzocht.
Bij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders.
LEES OOK: Binnenkort vlucht met stoffelijke resten MH17 naar Eindhoven
Toekomstige rampenHet onderzoek, 'Lessen voor de toekomst', staat onder leiding van hoogleraar Victimologie Peter van der Velden van de Tilburgse universiteit. Hij wil met dit onderzoek bekijken welke lessen uit het hulpverleningstraject zijn te trekken en welke verbeteringen nodig zijn voor toekomstige rampen.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.