Politie wil tijdelijk bureaus sluiten en geen aangiften opnemen, onderdeel actie voor betere cao

16 april 2015 om 02:33
nl
De Nederlandse Politiebond overweegt om volgende week werkonderbrekingen te houden, zoals urenlang geen aangiften opnemen en bureaus gesloten houden. Dit in het kader van de acties voor een betere cao. Aankomende vrijdag laat de politie opnieuw van zich horen. Agenten laten dan vijf minuten lang de sirene loeien.
Geschreven door

Dat heeft de Nederlandse Politiebond woensdagavond bekendgemaakt.
E-mailestaffetteNa vrijdag volgen meer acties, zoals een e-mailestaffette richting minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie op maandag en een landelijke langzaamaanactie op de rijkswegen op woensdag. De bonden denken ook aan de eerder genoemde werkonderbrekingen.
Met de acties willen de agenten de minister oproepen met een beter cao-voorstel over de brug te komen. Politieagenten lieten twee weken geleden uit protest de sirenes van hun voertuigen loeien. Het sireneprotest vond op verschillende plekken in Brabant plaats, onder meer in Etten-Leur, Goirle, Tilburg, Breda en Raamsdonksveer.
Langzaamaan-actieEen paar dagen later hield de politie een zogenoemde langzaamaanactie op de snelwegen tussen Tilburg-Roosendaal en Vlissingen-Roosendaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.