Wrakstukken MH17 in Russisch museum, ‘Respectloos, grievend en ongepast'

16 april 2015 om 02:47
nl
Als het klopt dat er MH17-brokstukken worden tentoongesteld in een Russisch museum, dan is dat 'respectloos, grievend en ongepast'. Dit heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vrijdag gezegd tegen het ANP. De minister probeert bij de Russische en Oekraïense autoriteiten duidelijkheid te krijgen over de waarheid van het bericht dat deze week in de regionale kranten van De Persdienst werd gemeld.
Geschreven door

VVD-Kamerlid Han ten Broeke trok erover aan de bel bij Koenders. Ten Broeke vindt dat de tentoonstelling niet getuigt van respect voor de nabestaanden.
'Cadeau gedaan'Volgens het museum in de stad Jejsk in de Zuid-Russische regio Krasnodar gaat het om brokstukken van de MH17 die de Nederlandse bergers tijdens de ruiming hebben achtergelaten.
Ze zouden aan het museum cadeau zijn gedaan door het Oost-Oekraïense dorp Rassypne, waar de cockpit van de Boeing op 17 juli vorig jaar neerkwam. Het dorp wil daarmee zijn dankbaarheid uiten voor de humanitaire hulp die het afgelopen jaar kreeg vanuit Jejsk.    
LEES OOK: Slachtoffers rampvlucht MH17 op 17 juli opnieuw herdacht: vliegtuigramp dan één jaar geleden
Onderzoek hulpverleningBij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Woensdagavond werd bekend dat Tilburg University de komende tijd onderzoek gaat doen naar de hulpverlening aan de nabestaanden van de slachtoffers.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.