Video

Worstenbroodjes van terminaal zieke Kees van Dongen zeer gewild: ‘Er wordt dag en nacht gebakken'

16 april 2015 om 10:07
nl
De terminaal zieke Kees van Dongen uit Herpen won vorige maand de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in de categorie thuisbakkers. Graag wil hij dat inwoners van Herpen en Schaijk zijn worstenbroodje kunnen proeven, maar door zijn ziekte kan hij zelf niet meer bakken. Nu is bakker Marcel Sanders in Herpen en Schaijk ingeschakeld om Kees te helpen.
Geschreven door

Kees heeft zijn winnende recept aan Sanders overhandigd zodat hij zijn worstenbroodjes kan bakken en verkopen. Van de opbrengst gaat per zak verkochte worstenbroodjes 2,50 euro naar het Oncologie Fonds. Vorig jaar november werd bij Kees kanker geconstateerd.
'Uit de hand gelopen'“De actie is zodanig uit de hand gelopen dat op dit moment dag en nacht gebakken moet worden om de winkels van Sanders te bevoorraden”, laat Kees donderdagochtend weten aan Omroep Brabant.
De persoonlijke teller van Kees staat op drieduizend verkochte worstenbroodjes. “Daar bovenop komen de aantallen die in de winkel in Schaijk en Herpen worden verkocht. Het zou best kunnen dat het uiteindelijke aantal in de buurt van de vijfduizend komt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.