Kratje speciaal gebrouwen 'cervezas' voor Andrés Guardado als PSV kampioen wordt

16 april 2015 om 11:17
nl
'Cervezas', speciaal voor PSV-middenvelder Andrés Guardado. Johan van Dommelen uit Eindhoven heeft vijf kratjes met Mexicaans bier gebrouwen ter ere van Guardado. Als PSV kampioen wordt, wil de hobbybrouwer een kratje aanbieden aan de Mexicaan.
Geschreven door

“Het is kampioensbier voor een speler die bepalend is geweest voor het kampioenschap”, legt Johan uit. “Een Mexicaans biertje, ijskoud serveren met een citroentje of limoentje en dan komt alles goed.”
Johan brouwt pas negen maanden in zijn vrije tijd. In januari ontstond het idee voor het ‘Guardadobier’, terwijl een kampioenschap toen nog niet zeker was. “Daar heb ik nooit aan getwijfeld. Met Guardado heb je een twaalfde man, het publiek is de dertiende man en dan sta je vóór de wedstrijd al met 2-0 voor”, vertelt Johan.
Kratje voor GuardadoIn totaal heeft Johan vijf kratjes ‘Guardadobier’. Hij verkoopt ze niet, al kan Guardado wel een kratje verwachten. “Ik ben ermee bezig om te regelen dat ik hem persoonlijk een kratje kan overhandigen.” De andere vier kratjes houdt hij zelf. Hij zegt dat hij er zuinig op zal zijn.
Mogelijk kan Johan dit weekend zijn slag slaan. Als PSV zaterdag thuis wint van sc Heerenveen is de ploeg kampioen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.