Eerste Brabantse miljardair? Wim van der Leegte op 1 in de Quote 100 van Brabant

16 april 2015 om 12:08
nl
Wim van der Leegte, de rijkste Brabander, heeft een geschat vermogen van 1 miljard euro. Nummer honderd, de hekkensluiter van de lijst tikt de 20 miljoen euro aan. Quote bracht donderdag een speciale, alleen in Brabant verkrijgbare editie uit met een lijst van de honderd rijkste Brabanders.
Geschreven door

Volgens Quote is zakenman Van der Leegte uit Duizel officieel miljardair. Zijn positie interesseert Van der Leegte niet zo veel. In het blad laat hij weten het liefst niet in de lijst te staan. In de laatste lijst van de Quote 500, vorig jaar november, werd het vermogen van de zakenman nog geschat op 850 miljoen euro.
De top vijfNummer twee op de lijst is Jan Zeeman uit Lage Mierde. De 72-jarige Zeeman trad vorig jaar terug als commissaris bij de gelijknamige winkelketen. Zijn vermogen wordt geschat op 820 miljoen euro.
Karel van Eerd van supermarktketen Jumbo bezet de derde plek met een vermogen van 700 miljoen. Ben Mandemakers uit Kaatsheuvel (525 miljoen) en Leo van Gansewinkel uit Budel (460 miljoen) maken de top vijf compleet.
Wie nog meer?Wie staan er nog meer in? Onder meer oud-voetballer Ruud van Nistelrooij uit Geffen, met een geschat vermogen van 45 miljoen euro. Hij staat op de 54e positie. Zanger Frans Bauer uit Fijnaart staat met 33 miljoen euro op de 68e plek. De nummer 100 is Gerard Verhoeven met een luttele 20 miljoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.