Redder van NAC Breda, oud-wethouder Janus Oomen (74), overleden

16 april 2015 om 12:25
nl
Janus Oomen, de populaire oud-wethouder van Prinsenbeek, Breda en Drimmelen, is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Hij was al geruime tijd ziek en is 74 jaar geworden. 'Hij was een soort cement in de coalitie en kreeg altijd zijn zin'.
Geschreven door

Volgens Nico Schapendonk van BN DeStem was Oomen een ‘ingetogen, bescheiden en prettige man’. “Hij was populair en dat zie je vandaag de dag niet veel meer.”

“Hij was verslaafd aan zijn politieke werkzaamheden en altijd een soort cement in de coalitie. Hij was iemand die de partijen bij elkaar kon brengen. Verder kreeg hij ook altijd zijn zin, want ik geloof niet dat hij erg veel problemen heeft gehad met het binnenhalen van zijn punten.”
Redder van NACJanus Oomen werd vooral bekend vanwege zijn grote politieke betrokkenheid. In 1968 kwam hij in de gemeenteraad van Prinsenbeek, waar hij vier jaar later wethouder werd.
Na de gemeentelijke herindeling in 1997 kwam Oomen in Breda terecht, waar hij in 2003 een hoofdrol speelde in de redding van NAC Breda.
DrimmelenNa zijn afscheid van Breda bleef de politiek kriebelen en werd hij wethouder voor de Lijst Harry Bakker in de gemeente Drimmelen.
Vorig jaar bleek dat Oomen ziek was, waarna hij in de zomer van 2014 zijn werkzaamheden moest neerleggen. In maart van dit jaar bood hij zijn ontslag aan als wethouder bij de gemeente Drimmelen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.