Video

Dakar Rally 2016 van Lima naar Rosario: 'We kunnen niet door Chili crossen'

16 april 2015 om 12:39
nl
De Dakar Rally start 3 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. De deelnemers gaan dus meteen de gevreesde zandduinen in. Vervolgens gaan de deelnemers via Bolivia naar Argentinië. Dat maakte organisator ASO donderdagochtend bekend.
Geschreven door

De Dakar eindigt 16 januari in Rosario.
Team De Rooy gaat met drie vrachtwagens naar de komende Dakar Rally. Hans Stacey uit Best, afgelopen januari nog goed voor vier etappezeges, zegt dat het zo goed als zeker is dat hij de komende editie niet in de Iveco stapt. Volgens de oud-winnaar heeft hij het te druk met zaken.
'We kunnen niet door Chili heen crossen'Gerard de Rooy doet wel weer mee. Dit jaar greep hij nog langs een podiumplaats. In 2016 wil hij weer de strijd aangaan met zijn Russische concurrenten. Hij vindt het jammer dat er dit keer niet door Chili gereden wordt en Argentinië hoeft voor hem niet. "Chili was tenminste altijd een echte woestijn", zo zegt Gerard de Rooy. "Ik vind dat jammer. Argentinië hebben we bijna elk jaar gedaan en alle pistes ken ik nu ongeveer wel. Ik ben er wel een beetje op uitgekeken. Geef mij maar gewoon Chili en Peru, dan heb ik een mooie rally."
Maar De Rooy begrijpt maar al te goed dat Chili uit de rally is gehaald. Het noorden van het land werd onlangs getroffen door overstromingen. "Ik heb afgelopen week wat filmpjes gezien van die modderstromen en dan zie je gewoon huizen voorbij komen. Dan kun je daar niet doorheen gaan crossen."
Gigantische zandduinenDe editie van 2015 was wel uitermate succesvol voor autocoureur Erik van Loon uit Riethoven. Hij

schreef geschiedenis met zijn
vierde plek in het algemeen klassement, de beste klassering van een Nederlandse autocoureur ooit.
"Ik denk dat het een hele mooie route wordt", zegt Erik van Loon. "Ik denk dat het verschil in Peru wordt gemaakt en dat Chili ruimschoots compenseert. In Peru hebben ze zoveel zandwoestijn dat je daar wel een week bezig bent. De zandduinen zijn er gigantisch."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.