Sport donderdag: Tilburgse badmintonster Lisa Malaihollo door in Wateringen, Van Iersel opent WK

16 april 2015 om 14:11 • Aangepast 21 november 2020 om 18:57
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor de judoka's Sanne Verhagen en Roy Meyer., rolstoeltennisser Maikel Scheffers en beachvolleybalster Marleen van Iersel
Profielfoto van
Geschreven door

Yuri van Gelder naar toestelfinaleYuri van Gelder uit Waalwijk heeft zich geplaatst voor de finale van het EK turnen, op het onderdeel ringen. Donderdag werd hij zesde in de kwalificaties in het Franse Montpellier. Van Gelder had wel een foutje in zijn derde element; hij moest bijsturen in zijn omgekeerde breedtehang. "Dat kost drie tiende", meende Van Bokhoven, de coach van Van Gelder. "Maar dat betekent ook dat er nog rek in zit." De finale is zaterdag.
Beelen krijgt Malaihollo niet aan het wankelenLisa Malaihollo heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het internationale badmintontoernooi in Wateringen. De Tilburgse rekende donderdagmiddag af met de Belgische Presence Beelen. Malaihollo won met 21-13 en 21-16
Meyer en Verhagen naar BakuBredanaar Roy Meyer en Sanne Verhagen uit Best doen in juni mee aan de eerste Europese Spelen in Azerbeidzjan. Het judotoernooi in Baku heeft de status van een Europees kampioenschap. Verhagen komt uit in de klasse tot 57 kilogram, Meyer bij de zwaargewichten.
Van Iersel opent WKMarleen van Iersel opent met haar dubbelpartner Madelein Meppelink het wereldkampioenschap beachvolleybal. Dat begint 26 juni en wordt gehouden in Den Haag. Van Iersel en Meppelink zijn de regerend Europees kampioenen. Ze nemen het tijdens hun eerste duel op tegen Tatjana Masjkova en Irina Tsimbalova uit Kazachstan. Dit blijkt uit het speelschema dat de organisatie donderdag publiceerde.

Wachten op privacy instellingen...


Route platte kar PSV Als PSV zaterdag kampioen wordt, vertrekt de platte kar met de selectie en de technische staf om zondagmiddag om vijf uur vanaf het Philips Stadion. Via de Frederiklaan, de St. Antoniusstraat, de Willemstraat, de Vonderweg, de Mathildelaan, de Emmasingel, de Keizersgracht en de Wal komen ze rond kwart over zes aan bij het Stadhuisplein. Daar wordt gefeest tot acht uur zondagavond.
Scheffers klopt KellermanMaikel Scheffers heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Zuid-Afrikaans open-tennistoernooi in Johannesburg. De rolstoeltennisser uit Dorst was woensdag te sterk voor de Australiër Adam Kellerman. Scheffers verloor de eerste set nog met 6-2, maar hij herstelde zich. De twee sets daarna won hij allebei met 6-2. Hij begon het toernooi met een zege (6-0 en 6-0) op de Zuid-Afrikaan Patrick Selepe. In de kwartfinale treft Scheffers de Belg Joachim Gerard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.