Jurgen Streppel niet genomineerd voor prijs beste trainer: 'Wie zitten er in de jury?'

16 april 2015 om 15:38 • Aangepast 21 november 2020 om 18:57
nl
Hij presteert dit seizoen uitstekend met Willem II in de eredivisie, maar een nominatie voor beste trainer van Nederland zit er niet in voor Jurgen Streppel. De oefenmeester van de Tilburgers hoort niet bij de vijf kandidaten voor de Rinus Michels Award.
Profielfoto van
Geschreven door

Kanshebbers op de prijs zijn Phillip Cocu (PSV), Fred Rutten (Feyenoord), Ron Jans (PEC Zwolle), Peter Bosz (Vitesse) of Ruud Brood (NEC). Zo werd eerder deze week bekend.
De naam van Streppel viel opvallend vaak toen de genomineerden bekend werden gemaakt. "Ik heb van vakbroeders gehoord dat ze ook een nominatie voor mij hadden verwacht", aldus de coach. "Maar ik weet niet wat de selectiecriteria zijn of wie er in de jury zitten. Ik heb er geen enkele invloed op."
"Dat collega's uit mijn vakgebied zeggen dat ik absoluut bij de genomineerden hoor, doet me veel. Dat is een mooie erkenning. Mooier nog dan een echte nominatie."

Wachten op privacy instellingen...

'We doen het dit seizoen toch niet slecht?'"Ik ga iedere dag met veel plezier naar mijn werk", vervolgt de trainer. "Ik doe ook keihard mijn best en je kunt toch niet zeggen dat we het dit seizoen slecht doen. Maar nogmaals, ik weet niet hoe er gekozen is. Het zal wel."
Streppel staat met Willem II momenteel achtste in de eredivisie. Vorig seizoen speelde de ploeg nog in de Jupiler League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.