Gebarentolk zo succesvol met K3-liedjes dat er een dvd komt: 'Ik doe het voor de kinderen'

16 april 2015 om 16:45
nl
'Heya mama', 'Alle kleuren' en 'Oya lélé'. Het zijn enkele hits van K3. Jonge moeders kunnen die liedjes volop meezingen met hun kinderen. Maar wat als je kind doof is? Rosanne van Esch uit Sint-Oedenrode heeft de oplossing.
Geschreven door

Vrijdag brengt ze een speciale dvd uit met de titel 'Gebaar Mee met K3'. Het zijn videoclips voor dove en slechthorende kinderen.
Rosanne is docente Nederlandse Gebarentaal en brengt de nummers van de meidengroep vol enthousiasme in gebarentaal.
'Wel degelijk nut'"Kinderen die doof zijn hebben vaak wel hoortoestellen waar trillingen mee worden opgevangen of waarmee een melodie te horen is. Dat horen ze dan wel anders dan mensen die kunnen horen, maar ze horen wel iets", zo zegt Rosanne. "Verder zijn er kinderen die implantaten hebben waarmee ze trillingen kunnen opvangen. Op zo'n manier heeft mijn dvd dus wel degelijk nut."
Rosanne was eerder al betrokken bij optredens van K3. Ze vertolkte daar nummers in gebarentaal. Toen een eerder gemaakt filmpje succes had, besloot ze een dvd met diverse nummers op te nemen. En zo kunnen dove en slechthorende kinderen zien hoe bijvoorbeeld het liedje 'Verliefd' er uitziet.
Gebarentaal"Ik breng de liedjes in het Nederlands met ondersteunende gebaren of in gebarentaal", zo zegt de docente gebarentaal. Dat K3 straks in een andere bezetting optreedt maakt niets uit. "Ik doe het voor de kinderen die we er op deze manier bij kunnen betrekken. Bovendien slaat het een brug tussen dove en horende jongens en meisjes."
Goed doelDe K3-dvd wordt vrijdag gepresenteerd. De opbrengsten gaan naar goede doelen. In dit geval een theaterclub voor dove kinderen en een dovenschool in Zambia.
Mocht je je afvragen hoe 'Toveren' er in de versie van Rosanne uitziet: hier het resultaat.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=byrVDX26KHc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.