Video

Einde verkeersellende Valkenswaard in zicht: In 2018 is nieuwe N69 klaar

16 april 2015 om 16:54
nl
Na dertig jaar praten komt er eindelijk een oplossing voor de verkeersoverlast in het centrum van Valkenswaard. In Westerhoven is donderdagmiddag geproost met champagne op de aanleg van de nieuwe N69. Aan Braambos is een informatiecentrum geopend, waar alle informatie is te vinden over de aanleg van de nieuwe weg.
Geschreven door

Het was lang wachten op de aanpak van de verkeersproblemen in Valkenswaard en Aalst-Waalre. Door die dorpen denderen dagelijks honderden vrachtwagens.
In 2018 klaarMaar in 2017 moet de spade de grond ingaan voor de aanleg van de nieuwe N69. Een jaar later zou de weg klaar moeten zijn.
Met de aanleg van de nieuwe weg, die ten zuiden van Valkenswaard afbuigt richting Westerhoven en uitkomt op de A67, komt een einde aan die overlast.
ChampagneVoor gedeputeerde Ruud van Heugten (CDA) is de aanleg van de nieuwe weg reden genoeg om te proosten met een glas champagne.
Toch zijn nog niet alle bezwaren van tafel. Zo loopt er nog een procedure bij de Raad van State van de Brabantse Milieu Federatie. Maar Van Heugten heeft er alle vertrouwen in dat de aanleg van de weg gewoon door kan gaan. “We hebben dit goed voorbereid.”
Ook wethouder Mart Wijnen van Valkenswaard is blij. Straks mogen er volgens hem geen vrachtwagens meer door het centrum van Valkenswaard rijden. “Dat biedt nieuwe kansen voor ons dorp”, aldus de wethouder.
Eerst zien dan gelovenBezoekers van het centrum van Valkenswaard reageren blij op het nieuws. “Eerst zien en dan geloven, er wordt al dertig jaar over gepraat. Ik hoop dat ik het nog meemaak”, zegt een oudere vrouw.
Een ondernemer die binnenkort een nieuwe winkel opent op de Eindhovense weg is bij met de nieuwe weg. “Dan wordt het een stuk relaxter winkelen in Valkenswaard.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!