Terras ijssalon Nemanja in Mierlo-Hout mag weer open na slepend conflict met buurman

16 april 2015 om 17:10
nl
Het terras van ijssalon Nemanja aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout is weer geopend. De rechtbank in Den Bosch besloot donderdagmiddag dat de terrasvergunning in stand kan blijven. Daarmee lijkt een einde te komen aan een slepend en verhit conflict met een klagende buurman.
Geschreven door

De ijssalon heeft het nieuws vernomen uit de media en daarna zelf hun advocaat gebeld die het bevestigde. "We zijn heel blij met het nieuws. We gaan heel snel het terras poetsen en we hopen over een uur alles buiten te hebben staan", zo zegt Elle de Brouwer van de ijssalon.
Vergunning verstrektDe rechtbank oordeelde donderdagmiddag dat de burgemeester de vergunning in 2013 mocht verstrekken, omdat het niet aannemelijk is dat de ijssalon met een terras tot veel meer overlast voor de buurman zal leiden dan de huidige situatie.
De buurman vreesde daarnaast voor meer fietsen en auto’s voor zijn deur, bezoekers die op zijn muurtje in de voortuin gaan zitten en spelende en schreeuwende kinderen. Volgens de rechtbank moet de ijssalon er op grond van de exploitatievergunning voor zorgen dat omwonenden geen overlast van de ijssalon ondervinden.
Buurman klaagdeDe burgemeester van Helmond verleende in november 2013 een vergunning van vijf jaar voor een terras bij de ijssalon. De buurman, Jos van Nuenen, klaagde over geluidsoverlast en stapte vorig jaar mei naar de rechtbank.
De voorzieningenrechter ging toen mee in het verzoek van de buurman om de vergunning tijdelijk te schorsen. Eerder besloot de ijssalon na meerdere ruzies met Van Nuenen om tijdelijk de deuren te sluiten. De emoties in de wijk schoten toen naar een kookpunt.
Sinds het besluit van de rechter heeft Elle de Brouwer van de ijssalon heeft nog niet met de buurman gesproken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.