Asielkindje uit Overloon maakt ontroerende tekening over vrede en veiligheid - Omroep Brabant

Asielkindje uit Overloon maakt ontroerende tekening over vrede en veiligheid

16 april 2015 om 17:14
nl
Gewapende mannen van twee strijdende partijen staan tegenover elkaar in een woestijn. De mannen schieten hun geweren leeg op elkaar, maar zelf zijn ze niet de grootste slachtoffers. Een groepje kleine kinderen staat middenin de kogelregen. Grote, beladen thema's, allemaal in een tekening gevat door een jonge bewoner van asielzoekerscentrum Overloon.
Geschreven door

Op de tekening pakken donkere wolken zich samen boven de gewapende mannen, boven de kinderen hangen meeuwen, symbolen van de vrijheid. Een aangrijpende wens voor een vreedzame toekomst.
Kind zijnHet Centraal Orgaan Asielzoekerscentrum (COA) publiceerde de tekening donderdag in het jaarverslag van de organisatie. De tekening spreekt voor zich, schrijft het COA: "Laat kinderen kind zijn, liefst in vredestijd!"
Het aantal asielzoekers is vorig jaar flink gestegen vergeleken met het jaar ervoor. In 2014 meldden zich 29.790 asielzoekers in Nederland, het grootste aantal in tien jaar tijd. In 2013 klopten 16.477 asielzoekers aan.
Brabant telt acht opvanglocaties van het COA voor asielzoekers. Toch is er een groot tekort aan opvang. Er lopen nog plannen voor opvang van 700 asielzoekers in een klooster in Oirschot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.