Stand-by call op Vliegbasis Eindhoven: tankvliegtuig had problemen met tankslang, veilig geland

16 april 2015 om 21:08 • Aangepast 21 november 2020 om 18:57
nl
Een Duits tankvliegtuig had donderdagmiddag problemen bij de landing op Vliegbasis Eindhoven. De tankslang hing tijdens de landing uit de Airbus A310. Het toestel is veilig geland. Uit voorzorg was er een stand-by call afgegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De Duitse A310 doet mee aan een grote internationale oefening die momenteel gaande is. Vanuit Eindhoven was het toestel opgestegen om jagers die vanaf vliegbasis Leeuwarden vertrokken, in de lucht bij te tanken.
Basket wilde niet inklappenNa het tanken wilde de zogeheten basket, het onderdeel waarmee het jachtvliegtuig contact maakt, niet helemaal inklappen. Omdat dit mogelijk gevaar oplevert, rukte de brandweer snel uit, "Mocht er dan iets gebeuren, dan kunnen de hulpdiensten direct ingrijpen", aldus een woordvoerder van de basis.
De standby call werd afgegeven rond 15.50 uur. Het vliegveld was tot halfvijf gesloten. De brandweer heeft de baan geïnspecteerd, maar geen losse onderdelen gevonden. De start van één toestel moest worden uitgesteld. Toestellen die de landing wilden inzetten, moesten blijven cirkelen boven Eindhoven. Het vliegtuig met de losse slang moest vanwege de herkomst door de Duitse autoriteiten worden geïnspecteerd.

Wachten op privacy instellingen...

Het tankvliegtuig is, met loshangende tankslang, verder getaxiet naar de vliegbasis.
Vliegtuig steeg weer opOnze cameraman zag twintig minuten voor de melding een vliegtuig dat wilde landen op het laatste moment weer opstijgen. Het is onduidelijk of dat incident met de stand-by call te maken heeft.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.