Luchtvaartpolitie onderzoekt crash 'aspergedrone' in Etten-Leur

16 april 2015 om 19:12
nl
De luchtvaartpolitie stelt een onderzoek in naar de drone met asperges die vorige week in Etten-Leur neerstortte. Dat heeft politiewoordvoerder Ed Kraszewski tegen BN DeStem gezegd.
Geschreven door

Volgens Kraszweski controleert de politie of de drone-vlucht van Roland Peijnenburg van restaurant De Zwaan volgens de regels is verlopen. Het onderzoek is toegespitst op de bestuurder van de drone en niet op de restauranthouder die opdracht gaf.
Boete kan flink oplopenBehalve de kosten voor een nieuwe drone, wacht de drone-bestuurder mogelijk een boete die kan oplopen tot 8200 euro. De hoogte van boete hangt niet alleen af van de overtreding, maar ook van het type gebruik. Daarin maakt de wetgever onderscheid tussen hobbyisten en professionals.
Peijnenburg zegt in de krant financieel garant te staan wanneer het onderzoek nadelig uitpakt voor de aspergevlieger. Volgens Peijnenburg vloog hij recreatief en kreeg de jongen niets betaald.
Dramatisch eindeDe drone moest vorige week woensdag de eerste asperges van het land van Gilbert Sweep op spectaculaire wijze naar restaurant De Zwaan brengen. Onderweg werd nog een prima tussenlanding gemaakt om de lege accu van de drone te vervangen.
De take-off die daarop volgde, eindigde dramatisch. Volgens Peijnenburg werd de crash veroorzaakt door een technisch mankement.[Youtube:Body:https://youtu.be/ESY7jLaegCA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.