FBI om hulp gevraagd bij opsporing sextingzaak Tilburg

2 februari 2016 om 17:56
nl
Het politieteam dat de Tilburgse sextingzaak onderzoekt, heeft de hulp ingeroepen de Amerikaanse federale politie FBI. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan UytdeHage.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Op de populaire social media-app Instagram verschenen dit najaar tientallen al dan niet gephotoshopte naaktfoto's van minderjarige meisjes uit Tilburg en omgeving.
LEES OOK: Naaktfoto’s Tilburgse meisjes gaan rond op Instagram
Vooral leerlingen van vmbo-school het Vakcollege waren slachtoffer, maar later bleek dat er ook pikante foto's waren verspreid van meisjes van het Koning Willem II College in Tilburg en 2College Durendael in Oisterwijk.
Instagram is AmerikaansDe FBI is ingeschakeld onder meer omdat de Nederlandse politie niet bij de persoonsgegevens van Instagram kan. Want Instagram is een Amerikaans bedrijf.
De politie in Tilburg wil bij die gegevens om degenen te achterhalen die de foto's verspreid hebben. De Amerikanen zijn benaderd met een rechtshulpverzoek, maar een antwoord kan nog wel even op zich laten wachten.
Geen aanhoudingenEr zijn nog geen verdachten aangehouden in deze zaak. Volgens woordvoerder Uytdehage wil de politie dat proces uiterst zorgvuldig doorlopen, omdat de kans groot is dat het om minderjarige verdachten gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.