PSV toont vertrouwen in Luc Nilis, oud-speler tekent contract als spitsentrainer

16 april 2015 om 20:22 • Aangepast 21 november 2020 om 18:56
nl
Luc Nilis heeft donderdag een tweejarig contract als spitsentrainer van PSV getekend. Hij zal die rol vervullen bij de selectie en de bovenbouw van de jeugdopleiding.
Profielfoto van
Geschreven door

Nilis liep sinds dit seizoen al rond op De Herdgang en werkte als spitsentrainer vooral bij de jeugdopleiding.
"Hij is altijd een clubicoon geweest en nooit vergeten door de club en supporters", vertelt technisch manager Marcel Brands. "Wij zijn zeer blij met het feit dat hij vanaf volgend seizoen formeel aansluit bij PSV."
'Kan het verschil maken'Nilis zelf is verguld met zijn contract. "Met het naderende kampioenschap van PSV en dus de Champions League kijk ik er meer en meer naar uit om de aanvallers van PSV te trainen en weer onderdeel van PSV te zijn. De details waar ik het met de spelers over ga hebben, kunnen precies het verschil maken in de wedstrijd", aldus Nilis tegen PSV TV.

De Belgische oud-voetballer maakte furore als aanvaller van PSV. Hij speelde tussen 1994 en 2000 in het eerste en won twee keer de titel.
Na zijn actieve carrière raakte Nilis aan lager wal. Hij raakte verslaafd aan gokken en belandde daardoor in de financiële problemen. Het kostte hem ook zijn huwelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.