Huur een robot bij Smart Robotics: bevalt ie niet, dan breng je hem gewoon terug

16 april 2015 om 20:56 • Aangepast 21 november 2020 om 18:56
nl
De uitzendbureaus in Nederland krijgen geduchte concurrentie … van een robot. Het Eindhovense bedrijf Smart Robotics verhuurt ‘slimme’ robotten die ingezet worden om een tijdelijke productieklus te klaren. Het bedrijf verhuurt zelfs een robot per uur. Niet goed of bevalt ie niet, dan breng je hem gewoon terug.
Profielfoto van
Geschreven door

Door robots op een slimme manier aan te passen en in te zetten, speelt Smart Robotics in op de behoefte aan flexibele robotica. Het gaat om robots met nieuwe mogelijkheden die zich snel terugverdienen en het uitbesteden van werk naar lagelonenlanden tegengaan.
ScheerapparatenHeico Sandee, die promoveerde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en bedrijfskundige Mark Menting zijn de twee mannen achter Smart Robotics. Beiden hebben ervaring met het advies op het gebied van robotica en begonnen hun bedrijf na het onderzoek van BOM Business Development naar de inzet van robotica.
In het BOM-onderzoek kwam naar voren dat de productseries steeds kleiner worden en dus niet meer geschikt voor de klassieke robotica. Bijvoorbeeld bij Philips dat steeds minder van hetzelfde type scheerapparaten produceert.

Wachten op privacy instellingen...

Ombouwen voor nieuwe klusSmart Robotics, dat ook in het tv-programma Booming Brabant ter sprake kwam, ontwikkelt een robot die speciaal voor een bepaalde taak wordt gemaakt. Daarna kun je hem weer ombouwen voor een andere klus.
Smart Robotics wil de stap voor bedrijven naar een robot zo klein mogelijk maken. Het is daarom zelfs mogelijk om een robot op uurbasis in te huren

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.