Zeer zeldzaam: eeneiige drieling voor Lieke en Marijn Emonds uit Boekel

17 april 2015 om 08:54
nl
Lieke Emonds uit Boekel is bevallen van een eeneiige drieling. Het zijn drie meisjes: Renée, Bouke en Noor.
Geschreven door

De drieling maakt het goed, zo laat moeder Lieke weten op Facebook. De longetjes hebben nog wel ondersteuning nodig. Moeder Lieke hoopt vrijdag weer opgeknapt te zijn. Het gezin krijgt veel aandacht via facebook en de media. Nu de drie dochters er zijn, is het tijd voor een klein stapje terug. Vader Marijn geeft aan zich vooral ‘te willen focussen op het herstel van de meisjes.’
Lieke ligt al meer dan twee maanden in het ziekenhuis in Nijmegen. Er kon namelijk van alles mis gaan met de bevalling van een drieling, iets wat uitzonderlijk is.
Drielingen zeldzaamVolgens cijfers van het CBS waren er in Nederland 45 drie- of meervoudige geboorten in heel 2013. Dit betekent dat per 10.000 bevallingen er drie een drieling zijn of nog meer kinderen betreft.
Dit aantal zegt overigens niets over het aantal eeneiige drielingen. Zeker is wel dat die nog zeldzamer zijn. Voor zo'n drieling heeft een bevruchte eicel zich na enkele celdelingen op natuurlijke wijze gesplitst in drie losse embryo’s.
Net als in reclameVoor moeder Lieke en vader Marijn komt met de bevalling een eind aan een bizarre periode, die volgens de vader in het Brabants Dagblad begon net als de reclame van Interpolis.
"Ken je die reclame van Interpolis? Met die echo en dat kindje dat roept ‘Drie, drie, drie!’ Wij reageerden precies hetzelfde als die ouders", zei hij lachend tegen de krant.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=X-dkYnlTEtQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.