Politie laat opnieuw sirenes loeien voor betere cao, meer acties volgen

17 april 2015 om 08:02
nl
De politie voert opnieuw actie voor een betere cao. Agenten laten vrijdag opnieuw de sirenes loeien. Deze keer doen ze dat in totaal vijf minuten. Komende dagen volgen meer acties.
Geschreven door

Politiemedewerkers voeren al weken actie voor een betere cao, maar tevergeefs. Daarom houden agenten vrijdag weer een landelijk sireneprotest. Dat gebeurt van 11.55 tot 12.00 uur.
De politie voert de acties op, omdat Van der Steur niet met een beter bod in de cao-onderhandelingen is gekomen. De bewindsman had van de bonden tot afgelopen maandag de tijd gekregen om dat te doen.
Agenten willen hoger loonDe bonden eisen naast een loonsverhoging van 3,3 procent ook nog andere maatregelen, zoals een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt. Politiemensen hebben al vier jaar geen loonsverhoging gehad.
Minister Van der Steur gaf eerder aan dat er geen geld is voor een verhoging. Toch laten bonden het er niet bij zitten. Zondag wordt tijdens de marathon van Enschede actie gevoerd. Woensdag staat een landelijke langzaamaanactie op de snelwegen op stapel.
Verder zijn de voorbereidingen gestart voor werkonderbrekingen. Het gaat daarbij onder andere om urenlang geen aangiften opnemen. Ook blijven bureaus dicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.