Reconstructie in Esch: hoe kwam dode Syriër brandend in bos in Boxtel terecht?

17 april 2015 om 08:58
nl
In november vond een wandelaar een Syriër dood in een bos in Boxtel. De man was op een gruwelijke manier aan zijn eind gekomen. Een andere Syriër vermoordde hem en stak hem daarna in brand. Maar hoe ging dat precies?
Geschreven door

Op die vraag proberen justitie en politie vrijdag tijdens een reconstructie antwoord te vinden. Het onderzoek vindt plaats in het huis van de vermoorde Syriër in Esch.
Ook verhaal echtgenote onder de loepRechercheurs hopen ook te weten te komen hoe geloofwaardig het verhaal van zijn echtgenote (35) is. Die zei niets te hebben gemerkt toen haar man in het huis werd vermoord door haar minnaar, de andere Syriër (27).
De verdachte legde eerder een bekentenis af. Naar eigen zeggen heeft hij het slachtoffer na de moord naar een verderop gelegen bos gebracht en in brand gestoken.
Moord terwijl kinderen lagen te slapenDe politie kwam er pas ruim een week later achter wie de dode was. Begin februari werden de echtgenote en de mannelijke verdachte gearresteerd. Ze hadden een geheime relatie, zo bleek.
Beiden hebben volgens hun advocaten verklaard dat de 27-jarige man de moord heeft gepleegd en de vrouw boven lag te slapen. Ook drie kinderen lagen toen te slapen in het huis.
Vrouw heeft schijn tegenDe vrouw heeft echter de schijn tegen omdat ze in een scheiding verwikkeld was, een geheime relatie had met haar medeverdachte en omdat ze haar man na zijn verdwijning niet als vermist heeft opgegeven.
Zowel de verdachte man als de vrouw is vrijdag bij de reconstructie aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.