Nederland wint van Kroatië op WK ijshockey in Eindhoven

17 april 2015 om 09:58
nl
Nederland heeft donderdagavond in Eindhoven op het WK ijshockey voor C-landen gewonnen van Kroatië. Oranje versloeg de Kroaten met 5-2 en revancheerde zich daarmee voor de slechte start op het wereldkampioenschap.
Geschreven door

Nederland was met twee nederlagen, tegen Litouwen en Zuid-Korea, niet goed begonnen aan het WK ijshockey voor C-landen. Donderdagavond revancheerde het team van bondscoach Chris Eimers zich door Kroatië te verslaan.
Tweede periodeDe Kroaten, die al na twaalf seconden succes hadden door Nathan Perkovic, hielden alleen in de eerste periode van 20 minuten zuivere speeltijd gelijke tred. Dat was mede te danken aan Andrew Murray, een Canadese huurling. De 33-jarige aanvaller, met een ruime ervaring in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL (Columbus Blue Jackets), was belangrijk en scoorde. Nederland stelde er treffers van Tony Demelinne en Kevin Bruijstens tegenover.
Ronald Wurm zette Oranje vlak voor tijd in de tweede periode opnieuw op voorsprong. Maarten Brekelmans en Diederick Hagemeijer maakten het karwei af, twee tellen voor het slotsignaal toen de Kroatische doelman van het ijs was gehaald.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.