Video

Sharif uit Tilburg mag in Nederland blijven, IND geeft Afghaan verblijfsvergunning

17 april 2015 om 15:13
nl
"Gelukkig! Nu kan hij aan zijn toekomst hier beginnen!" De Tilburgse asielzoeker Sharif Salihi mag in Nederland blijven. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de jongen uit Afghanistan een verblijfsvergunning gegeven. Dit tot vreugde van de Tilburgse Connie Louer, die zich het lot van Sharif in 2013 al aantrok en sindsdien heeft gestreden voor Sharif en zijn verblijfsvergunning.
Geschreven door

De IND besloot in november vorig jaar voor de tweede keer om de uitgeprocedeerde asielzoeker terug te sturen. Connie en haar man Henk uit Tilburg kwamen volop in actie voor Sharif. Ze wilden de jongen zelfs adopteren.
Connie: "We deden het niet alleen hoor. We hadden veel mensen achter ons staan. De ene heeft een site opgezet, iemand anders heeft geholpen met rondbellen en weer een ander hielp met het schrijven van brieven aan onder anderen koningin Maxima."
VermoordVolgens de Tilburgers zou Sharif in Afghanistan als verrader worden gezien en worden vermoord.
Samen met een Tilburgse advocaat maakten ze bezwaar tegen de beslissing van de IND. De IND heeft nu bepaald dat Sharif niet terug hoeft naar Afghanistan.
Eerder deze week kreeg Connie Louer het bevrijdende telefoontje van Sharif: "Hij belde op om te vertellen dat hij mag blijven. Ik denk dat hij nog een beetje in een roes zit, dat hij het nog niet helemaal beseft."
DoorslagWaarom de IND deze beslissing maakte nadat Sharif eerder twee keer zonder succes de asielprocedure doorliep, kan Connie niet met zekerheid zeggen: "Ik weet het niet. Ik weet alleen dat we ons erin hebben vastgebeten en alles hebben geprobeerd."
Volgende week wordt het goede nieuws gevierd met een bescheiden feestje voor Sharif en voor iedereen die zich heeft ingespannen voor Sharif.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.