Trotse PSV-moeders vertellen over hun zoons: 'PSV is zijn tweede moeder'

17 april 2015 om 12:36
nl
Verschillende moeders van PSV-spelers vertellen in een filmpje van sponsor Philips hoe trots ze zijn op hun zoon. Het gaat om de moeders van Jorrit Hendrix, Jurgen Locadia en Jeroen Zoet. "Het was zijn droom om profvoetballer te worden. Wij staan daar 100 procent achter", aldus Didy Zoet.
Geschreven door

In het filmpje bezoeken de drie moeders samen de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Groningen. "Ik ben heel zenuwachtig voor mijn zoon. Ik vind het super dat hij er in staat. Het is altijd spannend. Mijn ogen staan vanaf nu alleen nog maar gefixeerd op hem", zegt Mariette Hendrix over haar zoon Jorrit vlak voor aanvang van de wedstrijd.[youtube:body:https://www.youtube.com/watch?v=_dj4wNBMlrg]
ZegenDe gelovige aanvaller Jurgen Locadia krijgt voor de wedstrijd nog een zegen mee van zijn moeder Natalie. "Het is een standaardzin die ik altijd gebruik: Jurgen succes. God bless you. He will guide you".
Terwijl haar zoon warmloopt om in te vallen blikt moeder Locadia ook nog even terug op de tijd dat haar zoon nog in de jeugd speelde van PSV. "In het begin had ik er best wel wat moeite mee. Ik dacht dan: ik ben zijn moeder. Ik weet het beter. Nu zie ik dat PSV zijn tweede moeder is. Als hij niet bij mij terecht kan dan kan hij hier terecht."
Trots Vol spanning kijken de moeders de wedstrijd, die PSV uiteindelijk wint met 2-1. Alle drie de moeders zijn maar wat trots op hun zoon. "Hij weet dat ik trots op hem ben, supertrots. Maar als ik dat elke dag ga zeggen dan is het niet meer bijzonder voor hem. In zijn hart weet hij het wel", aldus mama Hendrix.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.