Video

'Soldaat van Oranje' al 1000+ keer op de planken, Jennifer van Brenk en Sjoerd Oomen schitteren

17 april 2015 om 12:51
nl
De meest succesvolle musical ooit in ons land is 'Soldaat van Oranje'. De voorstelling is al meer dan duizend keer te zien geweest en het publiek blijft maar komen. Jennifer van Brenk uit Den Bosch en Sjoerd Oomen uit Oudenbosch spelen rollen in de voorstelling. Ze kennen elkaar van de musicalopleiding in Tilburg. En nu worden ze verliefd in 'Soldaat van Oranje'.
Geschreven door

Jennifer speelt hofdame Tessa en Sjoerd valt regelmatig in als Chris, een Engelandvaarder in de Tweede Wereldoorlog, die bevriend is met Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roefzema.
Ze realiseren zich allebei dat ze in een bijzonder stuk staan. Sjoerd: “Soms heb je echte Engelandvaarders in de zaal. Die daadwerkelijk met een roeibootje naar Engeland zijn gegaan. Dan besef je ineens dat het verhaal van deze voorstelling heel belangrijk is. En dat dat ook goed verteld moet worden.”
Draaiende toeters en bellenDe techniek in 'Soldaat van Oranje' is indrukwekkend. Het publiek zit op een draaischijf en valt zo van de ene scène in de andere. De voorstelling is in een oude hangar van vliegveld Valkenburg in Katwijk. Aan het eind van de voorstelling gaan de deuren van de loods open. Dan stapt koningin Wilhelmina uit een Dakota en wordt zij begroet met het 'Wilhelmus'. Het gebeurt allemaal live.
Toch is het niet dit spektakel dat deze voorstelling een succes maakt, denkt Sjoerd. “De techniek eromheen is heel indrukwekkend. Maar als het verhaal niet goed verteld wordt door de acteurs, dan kun je nog zo veel draaiende toeters en bellen hebben, dan blijft het toch niet overeind. En dat gebeurt hier wel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.