Actie 'Moerdijk schoon de lente in' weer van start

17 april 2015 om 16:22
nl
"Mensen gooien hun rommel zomaar op de grond. En weet je wat er gebeurt als iedereen dat doet? Dan gaat het stinken naar kikkerkots en apenboeren!" De fictieve 'meneer De Klerk van het Ministerie van Schoon' arriveert in een zilveren kliko en heeft vrijdagochtend direct de aandacht van de basisscholieren van De Cocon in Klundert. "Iehhhh!!" Na de toespraak van het typetje is het tijd om zwerfafval te ruimen.
Geschreven door

Elk jaar wordt in de gemeente Moerdijk de actie 'Moerdijk schoon de lente in' gehouden. Ook dit jaar steken basisscholieren uit de verschillende plaatsen in de gemeente de handen uit de mouwen. Blikjes, flesjes, propjes, alles verdwijnt uit het straatbeeld en gaat in vuilniszakken.
Op en om schoolpleinOp basisschool De Cocon in Klundert maken de kleintjes het schoolplein schoon, terwijl de leerlingen uit de hogere groepen de straten rondom het schoolgebouw aanpakken.
De schoonmaakactie wordt gehouden onder de vlag van het initiatief  'Supporters van Schoon'. Onder diezelfde vlag wordt ook jaarlijks de Landelijke Opschoondag gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.