NAC zonder geschorste coach Maaskant op bezoek bij Ajax: 'Maakt niet uit, echte werk zit ervoor'

17 april 2015 om 16:23
nl
De kater was afgelopen weekend groot bij NAC. De Bredase club verspeelde dure punten tegen hekkensluiter FC Dordrecht (2-2). Punten die NAC hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Ajax. Zonder trainer Robert Maaskant, want die is geschorst door de KNVB en mag niet op de bank zitten. "Geeft niet, in een vol stadion bereik je de spelers toch moeilijk'
Geschreven door

NAC-coach Robert Maaskant liet zich vorig weekend even gaan. Na de gelijkmaker van FC Dordrecht sloeg hij met zijn vuist een plastic ruitje van de dug-out kapot. De trainer werd hiervoor door de KNVB voor één duel geschorst omdat hij een voorbeeldfunctie heeft. Tegen Ajax zit hij dus op de tribune en niet op de bank.
Niet slim"Ik heb me een seconde of twee laten gaan en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden", zegt Maaskant.
"Sportmensen of mensen die ermee zijn begaan, kunnen daar wel begrip voor opbrengen. Ik accepteer de straf, het zij zo, we gaan ons richten op Ajax. Wat ik gedaan heb is niet slim geweest, maar er zijn belangrijkere zaken."  
Vraagtekens bij schorsingBijvoorbeeld dat NAC in de eredivisie blijft. En daar zijn punten voor nodig, het liefst al tegen Ajax. De coach op de tribune lijkt dan geen ideale situatie. "Ik denk dat het niet zo heel veel uit maakt", zegt Maaskant.
"In een vol stadion is het toch moeilijk spelers bereiken en 'coachmomenten' zijn er heel weinig. Het meeste werk van een wedstrijd zit ervoor. Dus wat dat betreft maakt het niet zo heel veel uit."
Desondanks is er bij Maaskant wel wat onbegrip voor zijn schorsing. "Als het standaard is voor dit soort dingen dan kan ik daar mee leven", zo vertelt hij. "De één krijgt een berisping, de ander een voorwaardelijke straf en ik word nu direct gestraft. Daar heb ik wel wat vraagtekens bij. Maar als dat de standaard is, is het prima. Het hoort ook niet."
Verwerken van katerDe assistenten Eric Hellemons en Rob Penders zullen het nu met NAC moeten gaan doen in de Amsterdam ArenA. De Bredase ploeg wil graag stunten tegen Ajax. NAC zal dan in ieder geval fris aan het duel moeten beginnen, maar de kater van het gelijke spel tegen FC Dordrecht van aflopen weekend lijkt nog niet door iedereen helemaal verwerkt.
"Het blijft altijd in je hoofd zitten", zegt middenvelder Demy de Zeeuw. "Achteraf zal blijken hoe duur die punten zijn. Het is wel zo dat we door moeten en zondag is er een nieuwe kans op drie punten. Afgelopen zaterdag wil ik het liefste zo snel mogelijk vergeten."
Goals maken via de counterToch heeft De Zeeuw vertrouwen in een goede afloop. "Ajax is niet zo best tegen ploegen die heel compact spelen. Als je de statistieken van hen ziet, zie je dat ze tegen ploegen als Excelsior en ADO drie keer op goal schieten en met moeite met 1-0 winnen. Wij moeten gewoon zorgen dat we de boel dicht houden achterin. We hebben genoeg kwaliteit om via de counter goals te maken."
Opmerkelijk afscheidVoor Demy de Zeeuw is het duel tegen Ajax bijzonder. De middenvelder speelde bijna vier jaar geleden twee seizoenen voor de Amsterdamse club. Opmerkelijk is dat Ajax zondag voorafgaand aan de wedstrijd alsnog met een bloemetje afscheid neemt van De Zeeuw.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.