‘Geheim kampioenschap PSV is dat het dit jaar net wél past’, zegt ex-directeur Tiny Sanders

17 april 2015 om 15:01
nl
‘Saneerder’ Tiny Sanders nam afgelopen zomer afscheid als algemeen directeur van PSV. Hij wist de club financieel gezond te maken, maar landstitels bleven uit in zijn vier PSV-jaren. Nu hij weg is, lukt het vrijwel zeker wel. “Het geheim van dit kampioenschap is dat het dit seizoen allemaal net wél past.”
Geschreven door

Toen Sanders in 2010 begon bij PSV, stond de club aan de rand van de afgrond. “We weten allemaal dat het bij PSV toen heel slecht was. De centjes waren gewoon echt helemaal op. We dreigden de salarissen niet uit te kunnen betalen. Het was toen heel slecht."
Slechter dan bij TwenteSanders denkt dat de financiële situatie van PSV toen misschien zelfs wel slechter was dan die van FC Twente nu. Om dat te veranderen sneed hij flink in het personeel van de club.
Maar hij zorgde er vooral ook voor dat er extra geld binnenkwam bij PSV. In de zomer van 2011 verkocht Sanders de grond onder het Philips Stadion en trainingscomplex De Herdgang voor
bijna 50 miljoen euro aan de gemeente. “We hebben het gezond achtergelaten”, blikt de zakenman terug.
Geen kampioen bij jubileumEén ding lukte Sanders echter niet in zijn vier jaar als PSV-directeur: de club kampioen maken. Dat steekt hem nog steeds. “Natuurlijk was het leuk geweest als we kampioen waren geworden. Vooral twee jaar geleden, toen PSV honderd jaar bestond. Toen hadden we zo graag aan de supporters die schaal geleverd."
Voor Sanders is het mislopen van de titel twee jaar geleden de grootste teleurstelling uit zijn PSV-carrière. “We hadden toen ook een team hè, met Van Bommel, Strootman, Lens, Pieters, Advocaat als trainer. Wat ons betreft waren we helemaal klaar om kampioen te worden. Maar we weten allemaal hoe het afgelopen is.”
Depay en Wijnaldum behoudenHij is nog geen jaar weg en nu lukt het PSV wel om de titel binnen te halen. Mede dankzij zijn beslissing om bepalende spelers als Depay en Wijnaldum afgelopen zomer koste wat kost te behouden voor de club.
“We hebben ze niet verkocht, om te zorgen dat we de kans om de titel zouden hebben. En omdat we het ons konden veroorloven.”
Sanders roemt natuurlijk de spelers en Phillip Cocu. Maar PSV heeft dit seizoen volgens hem ook gewoon mazzel. “De rest moet ook een beetje meezitten. We hebben dit jaar veel wedstrijden gezien waar je dacht: oei, als het maar goed afloopt. En het liep goed af.” Grote kriebelsZaterdag tegen Heerenveen zit Sanders ‘gewoon’ als fan op de tribune. “Toch weer met grote kriebels in de buik.” Hij droomt alvast over een kampioenschap en kijkt voor de allerlaatste keer terug: “Na dit jaar is het weer makkelijker te vergeten dat we twee jaar geleden geen kampioen zijn geweest.”
Lees alles over PSV en het aanstaande kampioenschap op onze speciale PSV-pagina: omroepbrabant.nl/psv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.