Mathieu van der Poel in wegwedstrijd Europese Spelen

17 april 2015 om 16:34
nl
Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel zit in de Nederlandse wielerploeg voor de wegwedstrijd tijdens de eerste Europese Spelen, komende zomer in Bakoe. Bondscoach Johan Lammerts heeft dat vrijdag bekendgemaakt. De mannenploeg bestaat verder uit Niki Terpstra, Pim Ligthart uit Bergeijk, Wouter Wippert, Nick van der Lijke en Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek.
Geschreven door

Van der Poel werd in februari wereldkampioen in het Tsjechische Tabor. Hij kondigde destijds aan nog een seizoen te blijven crossen. "Mathieu van der Poel is goed, vooral als veldrijder. Maar hij is volop in ontwikkeling en ook een uitstekend wegrenner'', reageerde de bondscoach.
Wegwedstrijd op 21 juniDe Europese Spelen passen in zijn schema. De wegwedstrijd is op 21 juni. Voor de vrouwenploeg zijn Chantal Blaak, Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos uit Meeuwen geselecteerd. Stef Clement, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten rijden bovendien de tijdrit in Bakoe.
"De Europese Spelen zijn een mooi initiatief en een goede voorbereiding op de Olympische Spelen. We rijden in Bakoe met een topteam, bij zowel de vrouwen als de mannen. Ik ben benieuwd naar de resultaten'', aldus de bondscoach.
2019 in NederlandNOC*NSF neemt de Europese Spelen heel serieus en wil een zo goed mogelijke afvaardiging naar de Azerbeidzjaanse hoofdstad sturen. Bovendien heeft de sportkoepel serieuze plannen om de volgende editie van het evenement in 2019 naar Nederland te halen.
Chef de mission Jeroen Bijl is blij met de keuze van de bondscoach. "Het zijn twee zeer sterke ploegen en dat bevestigt onze indruk dat sporters en coaches de Europese Spelen na enige twijfel steeds serieuzer zijn gaan nemen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.