Boete van 300 euro voor mishandeling PVV-vrijwilliger Richard Wilmsen in Eindhoven

17 april 2015 om 18:15
nl
Een man uit Eindhoven moet een boete van 300 euro betalen, omdat hij PVV-vrijwilliger Richard Wilmsen heeft mishandeld. Wilmsen werd op 16 maart geschopt en geslagen toen hij in zijn woonplaats Eindhoven aan het flyeren was voor de verkiezingen voor Provinciale Staten.
Geschreven door

De hoogte van de boete doet Wilmsen niet zo veel. Hij is blij, zo zegt hij, dat het Openbaar Ministerie in tegenstelling tot de politie de mishandeling wel serieus heeft genomen.
Schop onder de kontDe 31-jarige Eindhovenaar had de folder onder andere in de brievenbus gedaan bij een man die hiervan niet gediend was. Hij kwam achter hem aan en pakte hem vast, terwijl hij 'ik neuk je de moeder' riep. Vervolgens gaf hij zijn stadgenoot een schop onder zijn kont.
Wilmsen: “Ik hoop nu dat alle PVV’ers zich voortaan zonder problemen op straat kunnen vertonen.”
'Democratie verder onder druk'Het incident werd ook hoog opgenomen door Rudy Reker van de Lijst Pim Fortuyn. In antwoord op zijn raadsvragen erkennen Burgemeester en Wethouders dat voorvallen als deze ‘de democratie in ons land steeds verder onder druk zetten’.
Het college spreekt van een ernstig incident, maar het ziet geen aanleiding tot het nemen van aanvullende maatregelen.
'Afwezigheid van pijn en letsel'Volgens de politie, schrijven B en W, was geen sprake van strafrechtelijke bedreiging. Ook was er geen aanleiding voor een aanhouding op heterdaad voor mishandeling. ‘Dit vanwege de geringe kracht van de trap en afwezigheid van pijn en letsel’, zo werd het college gemeld.
Bij B en W was nog niet bekend dat het Openbaar Ministerie een boete heeft opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.