Fons de Poel noemt kamerlid Jesse Klaver uit Roosendaal 'snotneus' en moet vrezen voor baan

17 april 2015 om 23:41
nl
"Snotneus!", zei Fons de Poel, presentator van het KRO-NCRV programma Brandpunt. Hij had het over GroenLinks-kamerlid Jesse Klaver uit Roosendaal, die zich tijdens een hoorzitting in de tweede kamer erg kritisch opstelde tegen ABN-Amro commissaris Rik van Slingelandt. Die uitspraak komt De Poel mogelijk duur te staan. KRO-NCRV besluit dit weekend of ze met de presentator verder gaan.
Geschreven door

Die uitspraak van de presentator is opmerkelijk, omdat De Poel eerder bij-kluste bij ABN-Amro. In de uitzending van Brandpunt, die inmiddels offline is gehaald, leek de KRO-NCRV presentator het op te nemen voor het bonusbeleid van de bank.[Youtube:body:https://youtu.be/e8MhU2eN1Uw]
Op de vingers getiktDat kwam hem, onder andere op Twitter op veel kritiek te staan. De journalistieke geloofwaardigheid van De Poel zou zijn verdwenen.[tweet:body:https://twitter.com/ZegmaarPatrick/status/589126583807520768][tweet:body:https://twitter.com/joepdohmen/status/589022190651179008]Leo Fijen, hoofdredacteur van KRO-NCRV bevestigt dat tegenover het AD min of meer. “Een journalist wordt ongeloofwaardig als hij bericht over bedrijven waar hij ook commerciële klussen voor uitvoert. We gaan dit weekend in gesprek met Fons de Poel over zijn nevenactiviteiten. De uitkomst van dat gesprek is leidend voor het vervolg van zijn werkzaamheden bij de KRO-NCRV”, zegt hij.[tweet:body:https://twitter.com/TimmeRHCP/status/589029376609615872]GrapjeFons de Poel zelf zegt tegenover diezelfde krant dat de opmerking slechts een grap was. “Gewoon een grap, zoals Brandpunt vroeger wel meer grappen maakte”, aldus De Poel. De uitspraak van de presentator was in ieder geval ook aanleiding voor grappen op Twitter.[tweet:body:https://twitter.com/NormaleMensen/status/589124579030867969]Jesse Klaver was vrijdagavond niet bereikbaar voor commentaar. Ook in andere media liet het Roosendaalse kamerlid zich nog niet uit over de uitspraak van De Poel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.