RKC hoopt vergeefs op stuntje tegen FC Eindhoven: 0-1

18 april 2015 om 00:01
nl
De opmars van RKC onder Peter van den Berg is opmerkelijk. Sinds de oud-speler werd aangesteld in Waalwijk worden er weer punten gepakt. De laatste vier thuiswedstrijden bleef de ploeg ongeslagen. Tegen FC Eindhoven hoopte RKC op een stuntje, maar die kwam er niet. Het werd 0-1.
Geschreven door

Arsenio Valpoort maakte de bedoelingen van de thuisploeg al vroeg duidelijk. In de elfde minuut draaide hij Timothy Durwael dol, maar werd zijn voorzet weggewerkt door Chiro N'Toko. Twee minuten later soleerde hij langs Roald van Hout en Branco van Den Boomen,maar schoot hij naast.
Grote kans, meteen goalDe eerste grote kans van FC Eindhoven ontstond in de 22e minuut, maar dat leverde wel een goal op. Van Hout werd met een steekpass vrijgespeeld en zijn voorzet belandde bij Joey Sleegers: 0-1.
RKC liet zich daarna nog zien met een schot van Valpoort (gepareerd) en een kopbal van Calabro (net naast), maar de thuisploeg kwam goed weg toen een fraai stiftje van Sleegers en kopbal van Jens van Son net naast het doel belandden. "Als we 3-0 achter waren gekomen, hadden we niets te zeggen", was RKC-middenvelder Simon van Zeelst na afloop eerlijk.
Van Hout geblesseerdIn de tweede helft moest FC Eindhoven verder zonder de geblesseerd geraakte smaakmaker Van Hout, die vervangen werd door Jason Bourdouxhe. Dat scheelde zichtbaar qua stootkracht. Eindhoven had controle over het duel, maar grote kansen waren er niet.
RKC hield daardoor het gevoel dat er een punt in zat, maar alleen Malcolm Esajas was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot draaide via een verdediger van FC Eindhoven naast het doel van Tom Muyters.
PeriodetitelMet de nederlaag tegen FC Eindhoven komt voor RKC een eind aan een serie van vijf wedstrijden zonder nederlaag. Ook door de ambities voor de vierde periodetitel kan een streep. Van Zeelst: "Daar wilden we voor gaan, maar we hebben terecht verloren."
FC Eindhoven is nog wel in de race voor de periodetitel. Eindhoven staat een punt voor op MVV, met nog één duel te gaan. De ploeg van Jean-Paul de Jong is al zeker van een plaatsje in de play-offs om promotie naar de eredivisie. "Maar dit zou een extra beloning zijn voor ons uitstekende seizoen tot nu toe", legt middenvelder Fries Deschilder uit.
"Ieder jaar maken we stappen", vult aanvoerder Jens van Son aan. "Uiteindelijk zal dit leiden tot promotie naar de eredivisie. Of dat dit jaar het geval is, gaan we zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.