Video

Doek valt voor Push: Bredase hockeyclub definitief gedegradeerd na monsternederlaag

18 april 2015 om 01:24
nl
De Bredase hockeyclub Push is vrijdagavond definitief gedegradeerd uit de hoofdklasse. De ploeg van coach Herman Kruis verloor thuis met flinke cijfers van tegenstander Rotterdam. Het werd in Breda 0-7. "Het is nooit leuk om zo'n pak op je broek te krijgen."
Geschreven door

Rotterdam kwam al na vijf minuten op een voorsprong via aanvoerder Jeroen Hertzberger. Björn Kellerman zorgde drie minuten later voor de 2-0 en na ruim een kwartier stond het 3-0 via wederom Hertzberger. Na rust maakten Hugo Inglis, Thijs van Dam, Timmo Kranstauber en Seve van Ass het allemaal nog wat erger voor Push.
LEES OOK: Hockeyvrienden staan in degradatiekraker Push-HC Tilburg tegenover elkaar: 'Ik hou niet in'
"We wisten dat het een heel zwaar seizoen zou worden", blikt middenvelder Willem Rath terug. "Dat is ook gebleken. Vrijdag zag je dat we echt wat tekort komen. Vorige week konden we degradatie nog uitstellen door gelijk te spelen tegen Tilburg, maar als je ons programma zag, wist je dat het eigenlijk toen al klaar was."
'Goede spel laten zien'De Bredase hockeyers komen zondag weer in actie, in en tegen Amsterdam. Een duel dat voor Push eigenlijk nergens meer om gaat. Rath: "Maar wij willen ons goede spel dan laten zien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.