'Verdachte' scheidsrechter Gözübüyük leidt kampioenswedstrijd PSV: 'Geen twijfel over integriteit' - Omroep Brabant

'Verdachte' scheidsrechter Gözübüyük leidt kampioenswedstrijd PSV: 'Geen twijfel over integriteit'

18 april 2015 om 13:29 • Aangepast 21 november 2020 om 18:54
nl
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die zaterdagavond de kampioenswedstrijd van PSV tegen Heerenveen leidt, wordt volgens bronnen van de Volkskrant verdacht van matchfixing.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de Volkskrant wordt Gözübüyük genoemd door een verdachte in een grote Duitse strafzaak rond het manipuleren van voetbalwedstrijden. De krant heeft documenten uit het strafdossier in handen. Het zou gaan om de wedstrijden Veendam-Helmond Sport en Fortuna Sittard-Cambuur uit 2009. Op beide wedstrijden zou fors zijn ingezet. Volgens de verdachte kon het alleen de arbiter zijn die de wedstrijden manipuleerde.
Veendam-Helmond Sport eindigde in 0-0.

Wachten op privacy instellingen...

Gözübüyük ontkent alles. "Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver. Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen", schrijft hij in een verklaring.
'Geen twijfel integriteit'Gözübüyük leidt zaterdagavond gewoon de mogelijke kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen, laat de KNVB in een verklaring weten. De voetbalbond ziet geen reden aan zijn integriteit te twijfelen.
De KNVB benadrukt dat de arbiter bij de Nederlandse bond en de UEFA goed staat aangeschreven en betreurt dat een verdachte in hechtenis, over wiens betrouwbaarheid geen duidelijkheid bestaat, met zijn uitlatingen een podium heeft gekregen. "Het risico daarvan is dat Gözübüyük publiekelijk veroordeeld wordt, zonder dat daar een feitelijke onderbouwing voor is."
De voetbalbond haalt verder aan dat het tot op de dag van vandaag geen signaal van politie, justitie, Openbaar Ministerie of welke andere officiële instantie dan ook heeft gekregen over Gözübüyük in relatie tot het manipuleren van wedstrijden.
Huldiging live op tv en internetAls PSV zaterdagavond kampioen wordt, zendt Omroep Brabant de huldiging zondag live uit op tv en internet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.