Louis van Gaal eist 100.000 euro van Interbest uit Breda wegens onrechtmatig gebruik van foto

18 april 2015 om 12:51
nl
Louis van Gaal wil 100.000 euro zien van Interbest uit Breda omdat zij volgens Van Gaal zijn foto onrechtmatig in een advertentie gebruiken. Dat meldt de Telegraaf zaterdag.
Geschreven door

De foto werd gebruikt voor een schrijfwedstrijd waarbij deelnemers in zes woorden een verhaal moeten vertellen. In de advertentie lijkt het of de oud-bondscoach en huidige trainer van Manchester United ook meedoet aan het spel. Van Gaal heeft wegens het onrechtmatig gebruik van zijn foto een rechtszaak aangespannen tegen Interbest, schrijft de Telegraaf.
Uit een tussenvonnis blijkt dat de coach in het gelijk wordt gesteld door de rechtbank van Amsterdam. Over de hoogte van de betaling moet nog worden geprocedeerd.
'Van Gaal is van ons allemaal'Interbest vindt dat de coach in functie werd gefotografeerd. Het bedrijf is van mening dat Van Gaal een beetje van ons allemaal is. De rechter ging niet mee in die argumentatie. De coach moet worden betaald voor het gebruik van zijn populariteit.
Truus van Gaal, echtgenote van de trainer, laat weten dat de opbrengst van de rechtszaak naar de stichting Spieren voor Spieren gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.