Platte kar voor PSV-fans uit Best krijgt plek midden in Eindhoven: ‘We hebben gewoon vip-plaatsen’

18 april 2015 om 15:43
nl
Zo’n veertig fanatieke supporters uit Best bouwden de afgelopen periode aan een eigen platte kar om het kampioenschap van PSV te vieren. En nu is er goed nieuws, want door de inzet van algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV en politiecommissaris Frank Fuchs mag de platte kar zondag op de Keizersgracht staan. Op de route, midden in de stad. “Dat kan alleen maar in Brabant.”
Geschreven door

Vrijdagavond laat was Maurice Roos, een van de bouwers, nog druk in de weer om te regelen dat de platte kar in de stad mag staan. In eerste instantie zou de kar voor een restaurant op de Keizersgracht komen te staan, maar de eigenaresse had geen rekening gehouden dat haar zaak dan dicht zou moeten.
'Compliment voor PSV en politie'Roos moest vrijdagavond improviseren om tot een passende oplossing te komen. Hij werd geholpen door Gerbrands van PSV en politiecommissaris Fuchs. “Een groot compliment voor deze mannen. Zij zijn vanaf het begin bezig geweest om ervoor te zorgen dat wij met onze kar een mooie plek krijgen in de stad. Dat kan alleen maar in Brabant”, vertelt Roos. [YouTube:body:https://youtu.be/-BuXbA3dzgI]
Uiteindelijk kwam Roos tot een compromis met uitzendbureau Beterbaan op de Keizersgracht. “We mogen onze platte kar voor het uitzendbureau parkeren, op zes meter afstand van de route. Dat is toch schitterend? We hebben gewoon vip-plaatsen.”
PolitiebegeleidingDe platte kar staat nu nog in een loods in Best. Mocht PSV zaterdagavond kampioen worden, dan vertrekt de platte kar zondag om halftwee vanuit Best naar Eindhoven. “Een politiemotor zal ons begeleiden. Via de Boschdijk rijden we dan naar de Keizersgracht. De platte kar moet voor drie uur geparkeerd zijn”, aldus een enthousiaste Roos.
Lees alles over PSV en het aanstaande kampioenschap op onze speciale PSV-pagina: omroepbrabant.nl/psv.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.