Landskampioenschap PSV: Depay topschutter, Willems koning van assist

18 april 2015 om 23:54
nl
Met twintig doelpunten heeft Memphis Depay in productief opzicht het grootste aandeel in de landstitel van PSV. De 21-jarige vleugelspits voert tevens de topscorerslijst van de eredivisie aan, op de voet gevolgd door ploeggenoot Luuk de Jong. De PSV-spits was negentien keer trefzeker, waarvan net als Depay twee keer uit een strafschop. Depay miste daarnaast twee keer vanaf elf meter, De Jong één keer.
Geschreven door

Depay en De Jong gaan in de resterende weken van het seizoen nog op jacht naar de Nederlandse topschutterstitel. De laatste keer dat de kampioen van de eredivisie ook de topscorer in de gelederen had, was AZ in 2009. Mounir El Hamdaoui maakte toen 23 doelpunten. PSV leverde in 2004 met Mateja Kezman voor het laatst de topscorer van de Nederlandse competitie. De Servische spits was destijds 31 keer trefzeker.
Opvallend genoeg heeft een verdediger van PSV, Jetro Willems, dit seizoen de meeste assists op zijn naam staan. De 21-jarige linksback leverde al twaalf beslissende voorzetten, meer dan de aanvallers Luciano Narsingh (tien), De Jong (acht) en Depay (drie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.