'Respectloze' veteranenclub haalt brokstuk MH17 uit museum en stuurt vliegtuigdeel naar Donetsk

19 april 2015 om 02:53
nl
De Russische veteranenclub die een brokstuk van vlucht MH17 wilde tentoonstellen in een museum, heeft het vliegtuigdeel teruggestuurd naar Donetsk. Dat meldden lokale media in de stad Jejsk zaterdag.
Geschreven door

Bojevoje Bratstvo (Gevechtsbroederschap) wilde het fragment in de Russische stad Jejsk, niet ver van de Oekraïense grens, tentoonstellen in een expositie over regionale conflicten. Toch is besloten om het deel terug te sturen, omdat het bewijsmateriaal is in een strafzaak.
'Respectloos, grievend en bijzonder ongepast'Voorzitter Valeri Jarko meldde in de lokale krant Delovoj Jejsk dat het brokstuk vrijdag is verstuurd. Naar eigen zeggen kreeg de veteranenclub het vliegtuigdeel overhandigd in Donetsk, als dank voor noodhulp van veteranen aan de lokale bevolking.
De Nederlandse minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde ontzet op het nieuws dat het brokstuk mogelijk in een Russisch museum kwam te liggen. Hij vond het 'respectloos, grievend en bijzonder ongepast'.
LEES OOK: Slachtoffers rampvlucht MH17 op 17 juli opnieuw herdacht: vliegtuigramp dan één jaar geleden
Onderzoek hulpverleningBij de vliegramp kwamen op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 om het leven, onder wie vijftig Brabanders. Woensdagavond werd bekend dat Tilburg University de komende tijd onderzoek gaat doen naar de hulpverlening aan de nabestaanden van de slachtoffers.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.